Scariest Dinosaurs: Top 100
Scariest Dinosaurs: Top 100
Na google scholar można znaleźć różne dziwne rzeczy, od blogu Davida Petersa do książek dla dzieci. Dzisiaj szukając o Ceratosaurus znalazłem książkę "Scariest Dinosaurs: Top 100". Widoczne jest tylko 7 stron: http://www.google.pl/books?hl=pl&lr=&id ... &q&f=false
[Stamp: Apsaravis] [Avatar: P. Weimer, CC BY-NC-SA 2.0]
-
- Kredowy tyranozaur
- Imię i nazwisko: Tomasz Skawiński
Re: Scariest Dinosaurs: Top 100
Większość dokumentów mająca odpowiednią strukturę będzie indeksowana, stąd takie "dziwactwa".nazuul pisze:Na google scholar można znaleźć różne dziwne rzeczy, od blogu Davida Petersa do książek dla dzieci.
Moim zdaniem to się spokojnie nadaje do opisu ("Ceratosaurus zajmuje 54. miejsce w kategorii najstraszniejszych dinozaurów.").nazuul pisze:Dzisiaj szukając o Ceratosaurus znalazłem książkę "Scariest Dinosaurs: Top 100". Widoczne jest tylko 7 stron: http://www.google.pl/books?hl=pl&lr=&id ... &q&f=false
Racja, podam to w kontekście: "... przed Albertosaurus (56) i Ekrixinatosaurus (55) oraz za Ceratonykus (53) i Fruitadens (52)."Ag.Ent pisze:Moim zdaniem to się spokojnie nadaje do opisu ("Ceratosaurus zajmuje 54. miejsce w kategorii najstraszniejszych dinozaurów.").
Próbowałem rozgryźć algorytm, wg którego rozmieszczone są miejsca i nie dałem rady, to musi być bardzo skomplikowany wzór, biorący wiele czynników pod uwagę.
Pewną sugestię zawiera chyba okładka: liczba zwierząt na niej może wskazywać podium listy (3 papugi, 2 zauropody, 1 teropod).
Książka jest na amazonie: http://www.amazon.com/Scariest-Dinosaur ... 1490588531
gdzie można przekonać się, że autorzy napisali niesamowitą ilość książek z serii top 100.
[Stamp: Apsaravis] [Avatar: P. Weimer, CC BY-NC-SA 2.0]
-
- Kredowy tyranozaur
- Imię i nazwisko: Tomasz Skawiński
Tak, fakt, że pięćdziesięciocentymetrowy roślinożerca wyprzedza ponad sześciometrowe drapieżniki, zdecydowanie wskazuje na użycie bardzo zaawansowanej matematyki. Możliwe, że mam również niewystarczające przygotowanie paleontologiczne, by to zrozumieć...nazuul pisze:Racja, podam to w kontekście: "... przed Albertosaurus (56) i Ekrixinatosaurus (55) oraz za Ceratonykus (53) i Fruitadens (52)."
Próbowałem rozgryźć algorytm, wg którego rozmieszczone są miejsca i nie dałem rady, to musi być bardzo skomplikowany wzór, biorący wiele czynników pod uwagę.
- Ti58
- Dewoński labiryntodont
- Kontakt:
Jak anchiornis moze byc przed edmarka???????
Heyuannia na pierwszym miejscu, nie ma Trexa, spinozaura, Giganotozaur na 42 miejscu, a rekinozeby na 45...
Heyuannia na pierwszym miejscu, nie ma Trexa, spinozaura, Giganotozaur na 42 miejscu, a rekinozeby na 45...
Anchiornis