Oprócz wymienionych przez Ciebie książek są jeszcze dwie napisane przez Krzysztofa Poznańskiego prowadzącego kanał na YT NaukowoTV: Zanim pojawiły się dinozaury i Dinozaury i wielkie ssaki.Taurovenator pisze: ↑23 września 2023, o 09:25Wydaje mi się, że mamy tak mało publikacji, gdyż jest to dość niszowa tematyka, chociaż w ciągu ostatnich lat to się poprawia (dobrymi przykładami są ostatnia książka dla dzieci Tomasza Suleja i 3-4 książki z serii "Na ścieżkach nauki", wydane przez ostatnie 3 lata.
Powitania - użytkownicy
Re: Powitania - użytkownicy
Witamy na forum
Uważam, że popularnonaukowa książka o polskich archozaurach to świetny pomysł.
Witam. Paleontolog amator, samouk, pasjonat, od 4 - 5 roku życia, czyli już około 30 lat. Jest mi miło móc się przedstawić.
Pozdrawiam mezozoicznie!
Pozdrawiam mezozoicznie!
-
Kamil Kamiński
- Jurajski allozaur

- Imię i nazwisko: Kamil Kamiński
Witamy 
Hello ;) Mega miło mi tutaj zawitać ;)
Witaj
Zapraszamy do czytania i udzielania się.
Witaj. Mam 12 lat i interesuję się zwierzętami, owadami, paleontologią. Zbierając okazy skamieniałości, głównie fliszu karpackiego oraz fotografuję zwierzęta.
W tym wieku doskonale wiedziałem, ile mam lat, teraz muszę pomyśleć.
-
kryty_niekrytyczny
- Triasowy silezaur

Jak byłem w wieku nazuula to też musiałem pomyśleć. Teraz od razu używam C14.
Mogło być gorzej 
Witam wszystkich, postanowiłam dołączyć do forum ponieważ chciałabym poszerzać wiedzę na temat paleontologii. Obecnie moimi ulubionymi erami paleozoicznymi są Dewon i Perm, chciałam również wspomnieć o ulubionym dinozaurze ale doszłam do wniosku że trudno wybrać. Czasem grywam sobie w Path of Titans, ale marzy mi się jakaś bardziej realistyczna gra survivalowa o dinozaurach która nie skupia się tylko na bitwach z innymi graczami.
Witamy! Na początek warto wiedzieć, że poszczególne kategorie jednostek czasowych mają swoje specyficzne określenia: paleozoik jest erą, a dewon okresem.
Zgadzam się.
Dobry gust, witamy
"Classification is a human exercise. Nature doesn't put labels on things."
―Steve Brusatte, The Rise and Reign of the Mammals: A New History, from the Shadow of the Dinosaurs to Us
―Steve Brusatte, The Rise and Reign of the Mammals: A New History, from the Shadow of the Dinosaurs to Us
- Mononajkus
- Prekambryjski stromatolit

Witam wszystkich serdecznie, dożyłem 18 wiosen, więc stwierdziłem, iż to najwyższy czas wreszcie dołączyć do forum 
Ulubionego dinozaura nie wybiorę, bo to zbyt ciężki orzech do zgryzienia (pośród ulubionych znalazłyby się na pewno Brachiosaurus, Allosaurus, Suchomimus i Deinonychus-takie klasyczne...).
Łatwiej z ulubionymi formacjami:
1. Morrison
2. Nemegt
Identyfikuję się jako fan Paula Sereno, Wędrówek z..., i retro rekomstrukcji. Cenię dobry paleoart-najlepiej od 2010 roku wstecz... Ch. Knight, Z. Burian, R. Martin, J. Sovak, G. Paul...
Jednakże Panią Edytę Felcyn też bardzo doceniam w tej materii.
Ulubionego dinozaura nie wybiorę, bo to zbyt ciężki orzech do zgryzienia (pośród ulubionych znalazłyby się na pewno Brachiosaurus, Allosaurus, Suchomimus i Deinonychus-takie klasyczne...).
Łatwiej z ulubionymi formacjami:
1. Morrison
2. Nemegt
Identyfikuję się jako fan Paula Sereno, Wędrówek z..., i retro rekomstrukcji. Cenię dobry paleoart-najlepiej od 2010 roku wstecz... Ch. Knight, Z. Burian, R. Martin, J. Sovak, G. Paul...
Jednakże Panią Edytę Felcyn też bardzo doceniam w tej materii.
-
Taurovenator
- Złoty Dinek I-VI 2024

- Imię i nazwisko: Michał Siedlecki
Witamy.