Dinosis Zero: Quantum Island - survivalowy shooter z dinozaurami

Czyli filmy, książki, czasopisma, strony internetowe itp. związane z paleontologią
metalictrash
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dinosis Zero: Quantum Island - survivalowy shooter z dinozaurami

Post autor: metalictrash »

Cześć!

Jako że to forum skupia miłośników dinozaurów, pomyślałem, że może zainteresuje Was gra, nad którą obecnie pracuję.

Dinosis Zero: Quantum Island to prequel mojej pierwszej gry o dinozaurach wydanej na Steam prawie 9 lat temu. Właśnie wystartowała jej strona na Steam wraz z pierwszym trailerem.

Obrazek

Trailer i strona Steam:
https://store.steampowered.com/app/4907 ... um_Island/

To survival z otwartym światem, w którym eksplorujemy tajemniczą wyspę pełną prehistorycznych stworzeń, walczymy o przetrwanie i odkrywamy jej sekrety.

Od razu uprzedzę jedną rzecz. 😊 Nie zdecydowałem się na przedstawienie dinozaurów zgodnie z najnowszymi rekonstrukcjami z upierzeniem. Świadomie postawiłem na bardziej klasyczny styl inspirowany Jurassic Park. Jednocześnie chciałem, żeby w grze pojawiły się również mniej typowe prehistoryczne zwierzęta, takie jak Dimetrodon - mój ulubiony „nie dinozaur”.

Będzie mi bardzo miło poznać Wasze opinie – zarówno na temat samej gry, jak i doboru gatunków prehistorycznych zwierząt. Jeśli projekt przypadnie Wam do gustu, zachęcam również do dodania go do listy życzeń na Steam - to ogromne wsparcie dla niezależnego twórcy.

Dzięki za poświęcony czas i chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące gry!

ODPOWIEDZ