Rozpoczęły się prace nad wznowieniem słynnej serii paradokumentalnej "Wędrówki z Dinozaurami" od studia BBC. Nad produkcją oprócz znanej brytyjskiej stacji telewizyjnej biorą udział PBS, ZDF oraz France Television. Premiera odbędzie się w 2025 roku. Jeśli chodzi o styl serialu, będzie on bardzo podobny do tego z produkcji sprzed ćwierć wieku - 6 odcinków, z których każdy jest opowieścią, której głównym bohaterem będzie wybrany dinozaur (albo stado/inne zwierzę niż dinozaur). Odwiedzimy, m.in. Portugalię (amory lusotytanów), Amerykę Północną (może pokażą Meksyk lub Kanadę zamiast USA, EDIT: Stany będą, triceratops stawi czoło tyranozaurowi), czy Maroko (potwierdzone zostało "wystąpienie" spinozaura, więc pewnie pojawi się w tym odcinku).
Z luźnych przemyśleń, mam wielką nadzieję, że ten miniserial "wypali", gdyż BBC generalnie ma chyba najlepsze paradokumenty o historii życia na naszej planecie, a seria "Wędrówek z ..." bardzo mi się podobała. Jeśli rzeczywiście zrekonstruują dinozaury i inne zwierzęta zgodnie z ustaleniami najnowszych badań (oby tylko nie tej z nurkującym spinozaurem), to "Prehistoryczna Planeta" , będzie miała solidną konkurencję.
https://www.google.com/amp/s/www.hollyw ... 14470/amp/
https://www.google.com/amp/s/deadline.c ... 58452/amp/
Wędrówki z dinozaurami (Walking with Dinosaurs) A.D. 2025
-
- Złoty Dinek I-VI 2024
- Imię i nazwisko: Michał Siedlecki
-
- Kambryjski trylobit
Re: Wędrówki z dinozaurami (Walking with Dinosaurs) A.D. 2025
Cieszę się,bo szykuje się ciekawy serial dokumentalny
-
- Jurajski allozaur
Jestem bardzo ciekawy tej serii, w końcu będziemy mogli stwierdzić, czy WWD robiony w dzisiejszych realiach technicznych będzie lepszy od Prehistoric Planet. Jeszcze pytanie czy scenariusz, muzyka i epickie ujęcia dorównają tym sprzed ćwierćwiecza.
- baryonyx17
- Kambryjski trylobit
Z takich mniejszych rzeczy, to mam ogromną nadzieję że soundtrack dorówna temu sprzed 25 lat, Benjamin Bartlett zrobił mistrzowską robotę
All we are is Broken Glass
Thrown to the floor,
we were never meant to last
Thrown to the floor,
we were never meant to last