P.s. kreacjonści w USA proponują 125 tys. dolarów za ostateczny dowód ewolucji, a taka kaśka piechotą nie chodzi
 byłoby nieźle jakby polscy studenci paleobiologii rozwalili centrum średniowiecza
  byłoby nieźle jakby polscy studenci paleobiologii rozwalili centrum średniowiecza 

Nagroda jest nie do wygrania (choć nie dlatego, że taki dowód nie istnieje) ;)dracorex95 pisze:kreacjonści w USA proponują 125 tys. dolarów za ostateczny dowód ewolucji, a taka kaśka piechotą nie chodzi

Może nie lewy, bo ludzie przychodzą i płacą $ z własnej woli. A raczej przychodzili i płacili, bo ten pan chyba wciąż siedzi w więzieniu, ale nie za "lewy biznes", tylko za niepłacenie podatków. Z naszego punktu widzenia głoszenie takich teorii jest niemoralne, ale wciąż jest chyba legalne... W każdym razie nie przez to miał/ma problemy z prawem.dracorex95 pisze:Myślisz, że on naprawdę wierzy,że Księga Rodzaju to instrukcja do gry Spore 2 zbuduj swój wszechświat w 6 dni już w sprzedaży, czy ma z tego jakiś lewy biznes?

, bestie z Borneo,   czyli podrasowane ankylozaury,a nawet w Polsce tzw. Smoki z rabki, czyli Smoki wawelskie a kiedyś Polonozuchy, które walczyły w XVIII wieku z góralami
  , bestie z Borneo,   czyli podrasowane ankylozaury,a nawet w Polsce tzw. Smoki z rabki, czyli Smoki wawelskie a kiedyś Polonozuchy, które walczyły w XVIII wieku z góralami   w Tatrach. Gdy zgłębiałem sie w lekturę mojej kuzynki z USA, to nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać.
  w Tatrach. Gdy zgłębiałem sie w lekturę mojej kuzynki z USA, to nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać.chodzi o Polonosuchus silesiacus (Sulej, 2005) Brusatte et al. 2009 a może nawet Smok wawelski Niedźwiedzki et al., 2012? To już coś, przeważnie w tego typu wydanictwach pokazuje się tylko stwory z książek dla dzieci sprzed kilkudziesięciu lat, więc każdy zauropod to diplodok, dinozaur z rogami to triceratops a wymarły ptak to archeopteryks, a tu mamy polonozucha - wow!dracorex95 pisze:Smoki z rabki, czyli Smoki wawelskie a kiedyś Polonozuchy, które walczyły w XVIII wieku z góralamiw Tatrach

I chyba słusznie, że sobie nie wyobrażasz, bo Dawkins twierdzi, że debatowanie z kreacjonistami jest szkodliwe, bo sugeruje, że to pogląd, z którym można debatować (a zdaniem Dawkinsa nie można). Co do zasady się z nim w tej sprawie nie zgadzam, choć często trudno nie przyznać mu racji.dracorex95 pisze:P.s. Wcale nie dziwię się Richardowi Dawkinsowi, że walczy z tego typu placówkami edukacyjnymi (próbuje wyobrazić sobie debatę Dawkins vs. Hovind, ale nie mogę

Nie byłbym takim optymistą.Przez kogoś takiego możemy obudzić się w czasach świętej inkwizycji.

Dyskusja na stronach kreacjonistycznych nie ma większego sensu ;) Natomiast wykazywanie, dlaczego wynurzenia kreacjonistów to brednie i kłamstwa, uważam za potrzebne, o ile nie konieczne.dracorex95 pisze:Jeżeli jesteś za dyskusją to zapraszam na stronę
http://creationmuseum.org/
I wtedy pogadamy
( naprawdę postarali się jeżeli chodzi o wystrój i dokładność modeli.)