|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 21 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasz Singer
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 16:07 |
|
Dołączył(a): 24 września 2007, o 09:44 Posty: 1274 Lokalizacja: Warszawa
|
Niestety mam dla was przykrą wiadomość. Postanowiłem nie udzielać się już więcej na tym Forum chociaż bardzo doceniam pracę całej ekipy. Pierwszym powodem jest poczucie zmęczenia i wypalenia. Drugim to krytykowanie przez pewne osoby prawie całej mojej działalności na forum.
_________________ Tomasz Singer
DINOZAURY
|
|
Góra |
|
 |
nazuul
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 16:27 |
|
 |
Złoty Dinek Październik 2019 |
 |
 |
Dołączył(a): 3 grudnia 2007, o 19:51 Posty: 6525 Lokalizacja: Wielkopolska
Imię i nazwisko: Maciej Ziegler
|
Bardzo przykro to czytać. Domyślam się, że chodzi też o mnie. Jeśli tak, to przepraszam. Nie miałem w zamiarze nic negatywnego. Polemika jest normalna na forach - w końcu są od dyskusji a skoro D.com! mają charakter naukowy (w sensie metod, nie formalnie), to tym bardziej jest to uzasadnione. Proszę też zauważyć, że jeśli się forumowicze zgadzają z czymś/aprobują/doceniają to nie piszą o tym, bo szkoda czasu ich i reszty na czytanie pochwał/akceptacji. Przepraszam, jeśli uraziłem czymś. Dziękuję też za wszystko.
Góra |
|
 |
d_m
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 16:38 |
|
|
Rozumiem Tomka. Mi już od dawna nie odpowiada polityka personalna Łukasza. W ramach solidaryzacji z Tomkiem również rezygnuję.
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 16:40 |
|
Dołączył(a): 13 marca 2006, o 20:45 Posty: 3599 Lokalizacja: Warszawa
Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
|
Macieju, koniec tego. Za długo znosiliśmy Twoja samowolkę na łamach D.com. Odejście Tomasza to kropla przelewająca czarę.
Z przykrością muszę uczynić to, co do mnie należy.
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 16:44 |
|
|
to nic osobistego, Macieju. Po prostu tak będzie dla nas najlepiej.
Tomaszu, Dawidzie - rozumiem o co chodzi. To nic, siedem lat temu zaczynałem sam, to i sam dzieła dokończę. Żegnam Was z podniesionym czołem.
|
|
Góra |
|
 |
Ag.Ent
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 17:00 |
|
 |
Kredowy tyranozaur |
 |
Dołączył(a): 19 marca 2009, o 20:55 Posty: 2028 Lokalizacja: Wrocław
Imię i nazwisko: Tomasz Skawiński
|
Teraz dopiero widać, ileż niszczycielskiej nienawiści kryło się pod płaszczykiem uprzejmej debaty i wymiany informacji. Przyznam, że mi też nie było łatwo tak udawać i hamować się przed powiedzeniem kilku osobom, co tak naprawdę o nich myślę. Chyba lepiej, że ten wrzód wreszcie został przecięty.
_________________ Let's keep evolving! _________________ Tak wiele dinozaurów, tak mało czasu... _________________ Trust me, I'm a palaeontologist.
|
|
Góra |
|
 |
nazuul-vendetta
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 17:02 |
|
 |
ZBANOWANY |
|
Ah tak? Nie zbanowałeś IP, o to był twój błąd. Poznaj zatem smak zemsty. Zaspamuje całe forum. W każdym temacie dorzuce swoje trzy spamerskie grosze!!!
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 17:08 |
|
|
A więc to tak, Macieju. Sądziłem, że przez wzgląd na naszą znajomość zachowasz się jak dżentelmen i odejdziesz z klasą. Widzę jednak, że usiłujesz wytoczyć ciężkie działa - ciekawi mnie zatem jak wiele masz adresów e-mail.
|
|
Góra |
|
 |
Utahraptor
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 19:07 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Po odejściu Tomka i Dawida nie widzę nikogo, z kim mógłbym prowadzić merytoryczne dyskusje na tym forum. Dlatego również opuszczam forum. Proszę usunąć moje konto i wszystkie moje posty, zwłaszcza opisy i hasła na ED. To forum jest zbyt nieprofesjonalne, byśmy my (eksperci) reklamowali je swoimi nazwiskami. Żegnajcie.
_________________ Biologia, UW
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 1 kwietnia 2012, o 19:47 |
|
|
Skoro wszyscy odchodzą uznaję, że nie ma sensu, by forum Dinozaury.com! dalej istniało. Wszelkie dyskusje są już zbędne, skoro mam sam prowadzić stronę.
|
|
Góra |
|
 |
Tomasz Singer
|
Tytuł: Prima Aprilis 2012 Napisane: 2 kwietnia 2012, o 11:16 |
|
|
Spokojnie panowie. Nie planuję opuszczać naszego Forum i do nikogo nie mam pretensji o krytykę moich postów,a w szczególności do Macieja. Po prostu trzeba było coś wymyślić na Prima Aprilis.
DINOZAURY
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 2 kwietnia 2012, o 13:07 |
|
|
|
Góra |
|
 |
Triceratops
|
Tytuł: Re: przerwy i powroty Napisane: 2 kwietnia 2012, o 17:52 |
|
Dołączył(a): 5 kwietnia 2011, o 11:52 Posty: 194 Lokalizacja: Lubliniec
Imię i nazwisko: Weronika Mazurek
|
Dino napisał(a): Dla tych co przegapili - całość primaaprilisowych wygłupów tutaj: http://www.dinozaury.com/2012/04/01/prima-aprilis/Fajnie, że tak dużo osób się wkręciło w zabawę ;) Ha, ja się nawet nabrałam na ED i Forum! Ale gdy dziś weszłam na stronę główną i zobaczyłam napis Prima Aprilis... A czytając m.in. te teksty: Dawid Mazurek napisał(a): Mi już od dawna nie odpowiada polityka personalna Łukasza. Dino napisał(a): Macieju, koniec tego. Za długo znosiliśmy Twoja samowolkę na łamach D.com. nazuul-vendetta napisał(a): Ah tak? Nie zbanowałeś IP, o to był twój błąd. Poznaj zatem smak zemsty. Zaspamuje całe forum. W każdym temacie dorzuce swoje trzy spamerskie grosze!!! To po prostu z kanapy spadłam ledwo żywa ze śmiechu :lol:
_________________ Podziwiam polskich paleontologów za to, że...

Spomiędzy szerokich, zielonobrązowych liści wystają cztery długie zakrzywione szpony. Gdy tylko jednak jeden z gadów drgnął, pazury chyłkiem cofnęły się między paprocie. Szpony należą do gatunku dinozaura, jakiego jeszcze świat nie widział. Jest to pierwszy skuteczny super-drapieżnik – Smok z Lisowic.
Jest to fragment pisanej przeze mnie powieści o smoku z Lisowic.
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: Nowe Dinozaury 2017 Napisane: 1 kwietnia 2017, o 11:42 |
|
|
Aviulong galtoni - nowy ornitoscelid z chińskiej formacji Aweso Me, całkowicie zmienia zmienione już drzewo filogenetyczne dinozaurów. Wśród autorów same wielkie nazwiska, tylko czekać aż PDF będzie dostępny! Xi W, Barratt JH, Owen R, Huxley J, Lee WF, Wang FT, Chatterja GF, Huene RT, Romer TR, Me AC and You BR. 2017. A feathered ornithoscelidan from the Aweso Me Formation of Minglung Province, North-western south eastearn of China, challenges whole dinosaur tree. Nature Advanced 1:04-17.
|
|
Góra |
|
 |
Tomasz Singer
|
Tytuł: Re: Nowe Dinozaury 2017 Napisane: 1 kwietnia 2017, o 20:04 |
|
|
Dino napisał(a): Aviulong galtoni - nowy ornitoscelid z chińskiej formacji Aweso Me, całkowicie zmienia zmienione już drzewo filogenetyczne dinozaurów. Wśród autorów same wielkie nazwiska, tylko czekać aż PDF będzie dostępny!
Xi W, Barratt JH, Owen R, Huxley J, Lee WF, Wang FT, Chatterja GF, Huene RT, Romer TR, Me AC and You BR. 2017. A feathered ornithoscelidan from the Aweso Me Formation of Minglung Province, North-western south eastearn of China, challenges whole dinosaur tree. Nature Advanced 1:04-17. Fajny żart tylko szkielet jest od terizinozaura Falcarius, a czaszka trochę przerobiona od hetrodontozaura. :)
DINOZAURY
|
|
Góra |
|
 |
szerman
|
Tytuł: Re: Prima Aprilis 2012 Napisane: 6 kwietnia 2017, o 18:17 |
|
Dołączył(a): 23 czerwca 2009, o 10:40 Posty: 3904 Lokalizacja: B-B
Imię i nazwisko: Marcin Szermański
|
Prawie jak jakże niedoceniony na tzw. Zachodzie polonoceratops.
_________________ "Mastodon sapiens"
|
|
Góra |
|
 |
Dino
|
Tytuł: Re: Nowe dinozaury 2018 Napisane: 31 marca 2018, o 21:57 |
|
|
|
Góra |
|
 |
szerman
|
Tytuł: Re: Nowe dinozaury 2018 Napisane: 1 kwietnia 2018, o 10:02 |
|
Dołączył(a): 23 czerwca 2009, o 10:40 Posty: 3904 Lokalizacja: B-B
Imię i nazwisko: Marcin Szermański
|
Dino napisał(a): Armageddon stamperi :lol:
_________________ "Mastodon sapiens"
|
|
Góra |
|
 |
Suchomim
|
Tytuł: Re: Nowe dinozaury 2018 Napisane: 1 kwietnia 2018, o 14:30 |
|
 |
Dewoński labirintodont |
 |
Dołączył(a): 3 października 2015, o 16:16 Posty: 275 Lokalizacja: Wielkopolska
Imię i nazwisko: Adrian Sztuba
|
Dino napisał(a): Armageddon stamperi (jeszcze nomen nudum, bo nieopublikowany)
Alvarez et al., 2018. Dwarf tyrannosaurid with impact-induced injuries from the K-Pg boundary.
Bardzo interesujące odkrycie! Dobrze, że jeszcze nie zacząłem nagrywać filmu o wymieraniu kredowym, bo będę mógł wspomnieć o tym odkryciu. Szkoda tylko, że (oby tylko chwilowo) usunięto artykuł. Jak ja lubię datę 01.04 - wybuchy Betelgezy, starty rakiet SpaceX na lotnisku w Radomiu, polonoceratops, a teraz jeszcze ten tyranozaur :wink:
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 21 ] |
|